COCOPEAT
Cocopeat hindistancevizi kabuğundan elde edilen %100 doğal bir liftir.
Doğal PH 5,5-6 ve doğal EC değeri 2,5-3 dür.
Hindistancevizi kabukları öncelikli olarak parçalanır, yıkanır ve birkaç ay sıkıştırılarak bekletilir. Bekleme sürecinin sonunda tozundan arındırmak amacıyla elenir. Cocopeat bloklar halinde veya topraksız tarımda kullanılmak üzere yetiştirme torbaları olarak tedarik edilmektedir. Ana kaynakları Hindistan ve Srilanka’dır.
Kaliteli Cocopeat ‘in Özellikleri;
- Kabuk yaşı eski olmalıdır.
- İstiflenme süresi uzun olmalıdır.
- Toz oranı az olmalıdır.
- Lifli yapıda olmalıdır.
- Blok başına verim yüksek olmalıdır.
- EC seviyesi optimum olmaldır.